Niko's Site
Restauratie F1 en GMC Vandura
HomeAbout MeF1 part 1F1 part 2F1 part 3Info

GMC Vandura

Nu de F1 zo goed als af is, zocht ik een nieuw project! Ik zocht al lang achter een Van met een korte wielbasis, een Shorty! Na lang zoeken hebben we die eindelijk gevonden!

Er was maar één probleem, het was een hightop vanneke, en ik zocht een Lowtop. Maar we zijn toch eens gaan zien, en waren onmiddelijk verkocht!

Het vanneke stond al meer dan 6 jaar stil, maar je kon duidelijk zien dat de vorige eigenaar er goed voor gezorgd had, het heeft altijd binnen en droog gestaan.Zoals je kan zien heeft het vanneke nog zeer weinig miles op de teller! De motor draaide na enkele pogingen ook goed.

Zo was het nieuwe project geboren! We gaan het vanneke volledig opknappen. Het zal een lowtop worden. De ramen gaan er ook uit en worden dicht gemaakt.

Enkele weken later zijn we het vanneke gaan ophalen, en naar zijn nieuwe thuis gebracht!

Door dit project op de site te zetten kan de vorige eigenaar (Axel) ook volgen wat er nu met het vanneke word gedaan. Wij willen Axel en zijn vrouw alvast bedanken voor de goede ontvangsten en overeenkomst!

Het vanneke binnen krijgen was het één en ander! Door het jaren lang stilstaan werkt de naftepomp niet meer, en kon er dus ook niet met het vanneke gereden worden. Dankzij de buren hebben we het vanneke toch op zijn juiste plaats kunnen duwen.

De dag erna zijn we er direct ingevlogen!!! Alle zetels er uit en op een veilige plek zetten, want het interieur is nog zo goed als nieuw!

Alle kastjes en panelen werden er ook uitgehaald.

En daarna hebben we het dak ervan gehaald. Die gaf zich niet zo gemakkelijk, maar uiteindelijk is het ons toch gelukt. Hieronder zie je daar enkel foto's van.

Violla, zo weten we weer wat te doen in onze vrije tijd hé. Ik (Lien) hoop er alvast veel van bij te leren door dit vanneke mee te helpen afbreken en opbouwen :-)

Ja, we hebben verlengd weekend, dus tijd om verder te werken aan het vanneke

Na het dak moest de bekleding er ook aan geloven!

Voilla, vanneke zo goed als leeg :-)

De dag erna zijn we dan achter het platte dak gereden.

Met dank aan Bart (bleu bear), Patje en Morwenna, is het dak veilig en wel thuis geraakt! Nu kunnen we weer verder doen hé

Eerst moesten alle laspunten uitgeboord worden om het dak los te krijgen.

Eerst het dak bijsnijden want het dak is van een full size van.

Dak los van het frame, en op het vanneke leggen. Oefff het past :-) !!!

Nu nog de daksteunen afhalen, en de rest is voor het oud ijzer.

Ondertussen is het probleem met de naftepomp ook opgelost!!! Het vanneke rijd!!! Het bankje doet voorlopig dienst als zetel :-D

Nu het platte dak er voorlopig opligt, en het vanneke rijd, mag het in de werkplaats staan. De papegaai waakt wel over het vanneke :-)

Vervolg - klik hier -

GMC Vandura
GMC Vandura 2
GMC Vandura 3
GMC Vandura 4
GMC Vandura 5
GMC Vandura 6
HomeAbout MeF1 part 1F1 part 2F1 part 3Info